מבחן קבלה - ויצו חיפה אדריכלות

דוגמה למבחן קבלה ללימודי אדריכלות / ארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה - המבחן נכתב ע"י מדריכי המכינה ואינו מבחן רשמי של ויצו חיפה

חשוב לקרוא:

סימולציית מבחן הכניסה מבוססת על מבחני הקבלה האמיתיים שנערכו בפקולטה לאדריכלות / ארכיטקטורה בויצו חיפה בשנים האחרונות.
מדי שנה עשויים להיערך שינויים בפורמט הבחינה ובהרכב השאלות הנשאלות.
אנו מפרסמים נוסח של מבחן קבלה לדוגמה אשר נכתב ע"י צוות מדריכי המכינה לעיצוב ואדריכלות של ארכיג'וב סטודיו ע"מ לסייע למתעניינים בקבלה ללימודי אדריכלות במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה.
במסגרת הלימודים ב- מכינה לאדריכלות תתנסו בפתרון מבחני קבלה ותקבלו משוב מקצועי אשר יסייע לכם בהתמודדות עם מבחן הקבלה האמיתי.


בחינת כניסה לפקולטה לארכיטקטורה –
המרכז האקדמי ויצו חיפה (דוגמה למבחן קבלה)
הבהרה: המבחן נכתב ע"י מדריכי המכינה של ארכיג'וב – סטודיו ואינו מבחן המאושר ע"י ויצו חיפה

 

  • הבחינה מורכבת משתי שאלות. יש לענות על שתיהן.

  • סה"כ משך הבחינה- חמש שעות.

  • שאלה ראשונה תוגש על שני גיליונות בגודל מרבי של 70X50 ס"מ- A-2.

  • שאלה שנייה – מודל
  • יש לרשום שם + ת.ז. על כל אחד מהגיליונות.
  • חלקו את הזמנים בין השאלות כך שתספיקו לבצע את כל המבחן.
  • לפני ביצוע הבחינה יש לוודא כי עומדות לרשותכם 5 שעות פנויות ברצף לביצועה.
  • התחילו כל שאלה בתהליך של חשיבה + סקיצות !
  • יש לענות על שאלות הבחינה בציורים ורישומים.
    (ההבעה בבחינה היא דו-ממדית ותלת-ממדית.)
  • כלי הכתיבה לרישום וציור הם:
    עפרונות: HB,6B,B,מחק, עט- טוש שחור, טושים צבעוניים ו/או צבעי פנדה ו/או צבעי עיפרון.
  • החומרים לבניית דגם הם:
    קרטון ביצוע 1/2 גיליון, גיליונות נייר צבעוני חלק (בגודל 35X70 ס"מ), צבע לפי בחירה,
    כ- 10 מקלות/שיפודי עץ, רשת לולים (בגודל 50X50 ס"מ), חוטי ברזל שונים, דבק לעץ ולנייר, סכין חיתוך יפאני, מספריים.

 

שאלה 1- רישום טבע דומם ותרגום אישי
משך השאלה: 3 שעות.
כל חלק יוגש על גיליון אחד של 50X70 ס"מ A2
חלק א'-
העמד בביתך מודל הכולל:
קנקן שתייה שקוף עם מים ובד כלשהו (מונח עם קפלים וגלים – לא שטוח ומקופל).
האר את המודל בצורה הנראית לך מתאימה (רצוי שיהיו צללים ברורים וחזקים).
רשום את המודל שהעמדת.
חלק ב'-
רשום את אותו מודל פעם נוספת, הפעם עם אינטרפרטציה אישית שלך למודל.
ניתן לשנות פרופורציות של החפץ, וכן לשחק עם האור והצל בצורה שונה ויצירתית.

 

שאלה 2 – מודל על – פי שיר
משך השאלה: שעתיים.
מודל להגשה
לפניך חלק מהשיר "כל כיוון"
בנה מודל של מקום בהשראת השיר .
גודל מקסימאלי: 40X40X40 ס"מ.

 

כל כיוון – להקת רוקפור
מילים: אלי לו-לאי, ברוך בן יצחק ודני רכט
לחן: אלי לו-לאי וברוך בן יצחק

כל כיוון שבו הלכנו
לא הוביל לשום מקום
בימים שעוד חשבנו
שנעצור את השעון

זמן עבר מול העיניים
אתמול נראה פתאום כל כך רחוק
זרי פרחים שנשכחו
נבלו עוד באותו היום

בלי לדעת לאן עכשיו
אתם ממשיכים לצעוד
במבט לאחור
את הכל תראו …

 

בהצלחה !

 

חדש! רוצים לקבל משוב על סימולציית מבחני קבלה לאדריכלות ועיצוב?

מבחני הקבלה אינם מבחנים פשוטים, אנו מאפשרים לכם לעבור מבחן סימולציה המדמה מבחן אמיתי (הכולל כ 4 שאלות ונמשך מספר שעות)
ולקבל משוב כתוב על המבחן כולל המלצה לתחומים אותם יש לחזק כדי להצליח בבחינה האמיתית.

אנו מציעים:

  • מבחן סימולציה לקבלה ללימודי אדריכלות
  • מבחן סימולציה לקבלה ללימודי עיצוב פנים
  • מבחן סימולציה לקבלה ללימודי עיצוב תעשייתי
  • מבחן סימולציה לקבלה ללימודי תקשורת חזותית – עיצוב גרפי

מעוניינים? שלחו טופס הפניה בהמשך העמוד וציינו כי הנכם מעוניינים במבחן סימולציה כולל משוב ונחזור אליכם!

 

המלצות המכינה לעיצוב ואדריכלות

למשפחת ארכיג'וב סטודיו,

אני רוצה להודות לכם על תקופה ארוכה ומשמעותית בה הגעתי שבוע אחר שבוע למכינה ונחשפתי לעולם האדריכלות והעיצוב, בשיעורים שהועברו ע"י המורים המצויינים של המכינה.

עם סיום המכינה הרגשתי בשלה לגשת למבחני המיון בבתי הספר כי ידעתי לקראת מה אני הולכת, ידעתי במה אני טובה ובמה אני פחות, נתתי לעצמי לפתוח את הראש לכיווני חשיבה חדשים ומרתקים הרבה יותר, נחפשתי לאדריכלים ומעצבים שונים ולעבודותיהם ושאבתי מהם השראה. וחשוב מכל- הבנתי מה פשר לימודי האדריכלות ומקצוע האדריכל וכך יכולתי לקבל החלטה שלמה יותר לקראת הלימודים.

בתוך כל זה אני חייבת לציין כי האווירה המשפחתית שקיימת במכינה הפכה אותה למעין בית בשבילי. בית שאליו אני יכולה לפנות בכל דילמה, שאלה וטענה ולקבל מענה מקצועי ומיידי.

שוב תודה על הכל!

ליאור אורגד

עשיתי מכינה מקוצרת בארכיג'וב ונהנתי מאוד, אני חושבת שהמכינה המקוצרת נתנה לי את כל הכלים שהייתי צריכה בזמן הנתון והקצר.
מעבר למה שלמדתי למבחני הקבלה, רכשתי פה מיומנויות נוספות שיעזרו לי בחיים כמו יכולת רישום, יכולת לבטא את עצמי על דף או בתלת מימד.
אני חושבת שהכיתה הקטנה והיחס האישי תרמו לי מאוד, היה זמן לבדיקת שיעורי הבית ולקבל חוות דעת מהמורה ומשאר התלמידים, מה שתרם מאוד להמשך עבודתי.

לסיכום, ארכיג'וב ענתה על הציפיות שלי ונתנה את מה שהייתי צריכה כדי להרחיב את כישורי.

דנה יקר

ברור שהייתי ממליצה לעבור מכינה בארכיג'וב סטודיו! בתור מישהי שממש לא הגיעה מתחום של אומנות ולא התעסקה בו מעולם אני ממליצה בחום לעבור מכינה בארכיג'וב סטודיו!.
במהלך המכינה הדבר הכי חשוב שרכשתי הוא ביטחון בעצמי! בזמן קצר למדתי טכניקות בציור, עיצוב וכדומה. למדתי לפתח את המחשבה שלי, את היצירתיות ואת הייחודיות. קיבלתי טיפים מעולים למבחני הקבלה ואני אקח אותם איתי גם לשנים הבאות בהן אלמד!
מה שלדעתי מייחד את הסטודיו הוא הכיתות הקטנות והתוכנית המסודרת שעברנו. בנוסף במכינה של ארכיג'וב סטודיו יש יחס חם ותמיד יש אל מי לפנות. אני באמת רוצה להודות מכל הלב לצוות הסטודיו שהיו שם ועזרו! תודה רבה.

א.ב.

הקורס תרם לי מאוד בצורת החשיבה ובפיתוח החשיבה שלי לכיוון הנכון.
למדתי להשתמש בחומרים שונים ולחבר אותם יחד.
והמרצה אילת נהדרת, תמיד עוזרת ותומכת!!

אינטה גוטמן

היתה מכינה מעולה, היה מאוד מעניין וחווייתי. הקבוצה קטנה, שלדעתי זה יתרון מאוד גדול כי כל אחד מקבל את הביקורת ואת תשומת הלב הראויה לעבודות שלו.
אילת מורה מעולה, עוזרת בכל בעיה.

קיבלתי הרבה כלים מועילים והמכינה פתחה לי את הראש לתחומים חדשים לגמרי.

דניאל דרנגר

התחלתי להתעניין בתחום העיצוב ממש במקרה, מן חלום שפתאום חשבתי לנסות להגשים.
כשהתחלתי להתעניין במכינות ובלימודים הייתי נורא מבולבלת. חיפשתי מכינה שתתן לי טעימה מעולם העיצוב, שאוכל לדעת אם זה מתאים לי בכלל, שאתרשם מכל מקצוע ואדע לאיזה תחום נוטה ליבי.
לא מצאתי מקום שייתן לי את המגוון הזה מכל תחום בלי להחליט תוך כדי המכינה לאיזה מקצוע אני שייכת.
בארכיג'וב בהחלט הצליחו לתת לי את זה, כבר מפגישת הייעוץ שבאמת עזרה לי להבין אם זה מה שאני מחפשת ובאמת לכוון אותי ולהסביר לי מה אני הולכת לעבור.
בשבילי כל שיעור היה מן חוויה שונה, חדשה, מרתקת. פתאום מסתכלים על דברים מנקודת התבוננות אחרת, מעניינת ומסקרנת. לכל פרט יש חשיבות ולכל עבודה יש עוצמה.
תקופת המכינה בשבילי באמת הייתה חוויה מדהימה. יעל, המדריכה פשוט נתנה מעצמה מכל הלב בכל שיעור לכל תלמיד ותלמיד. נדהמתי מכמות ההשקעה והאכפתיות, היא גרמה לי לחשוב על דברים אחרת,
לשים לב לפרטים ולחפש משמעויות. היחס באמת מאוד אישי, הקבוצה מצומצמת ולכל אחד יש את המקום שלו והייחודיות שלו.
בארכיג'וב תמיד הייתה אווירה ביתית, חמה. יש אל מי לפנות בכל נושא, יש עם מי להתייעץ ולהתלבט גם בזמן המכינה וגם אחרי. ימי סימולציה שבאמת מכוונים אל המקום הספציפי שבו כל תלמיד שואף ללמוד והתערוכה שסיכמה את התקופה בצורה הכי יפה שאפשר. כל מה שעברתי בארכיג'וב ימשיך ללוות אותי תמיד.
למדתי המון, אם זה בשיעורי הרישום המרתקים שפתאום הצלחתי להעביר אל הדף דברים שלא חשבתי שאוכל, או בשיעורים בהם התמקדנו באחד ממקצועות העיצוב ולמדנו קצת להכיר אותו לעומק.
עם כל הרצאה ועם כל עבודה הצלחתי להוציא מעצמי יותר ולהפתיע את עצמי מחדש. יצאתי עם המון חשק למקצוע, עם עבודות יפות ועם כלים חשובים שישמשו אותי לכל אורך הדרך.

הילה

אני הגעתי למכינה בלי ידע באומנות/ ציור/ עיצוב.
המכינה עזרה לי לגבש את ההחלטה לבחור בלימודי אדריכלות ונתנה לי את הכלים להצליח בכך.
בלי שום קשר השיעורים היו מהנים מאוד וכך גם העבודה בבית שהיא עיקר העבודה.
העבודה במסגרת ביקורתית (מרצה ותלמידים) עוזרת מאוד ומפתחת את הכישורים האישיים.

קובי ליברמן

היה ממש נחמד ומעניין – תודה על התקופה המעניינת – מי יתן והיא תניב פירות!!! אני ממש שמח שהגעתי לכאן
נתאי

המכינה הייתה מאוד נעימה ובשעות נוחות מאוד. מלבד זאת, העובדה שיכולנו להעזר בחומרים שנמצאים בסטודיו מאוד הקלה עלי. הסטודיו דאג לאווירה נעימה: מוסיקת רקע, פינת קפה, הפסקות קטנות וניקיון ואסתטיות של המקום.
אך הנקודה שאני רוצה להתייחס אליה הכי הרבה היא היחס החם, הקשוב והזמין שקיבלתי מצוות ארכיג'וב.
אני רוצה להגיד תודה מיוחדת לצוות שהעשיר את הדמיון שלנו והידע שלנו בנושאים רבים. שיעורי הבית בהחלט עזרו לפתח קונספטים ענייניים ודמיון רחב יותר.

תודה רבה לכולם על הזמן שהקדשתם לנו

סופיה

אני מאוד שמח על הבחירה שלי ללמוד בארכיג'וב סטודיו. גם אם בעבר חשבתי שאני מוכן ללימודים, וכמה קשה כבר זה יכול להיות, ובטוח כולם כמוני או קצת פחות טובים, אז זהו שלא! אתם לא מבינים בכלל כמה יש ללמוד על כל העולם הזה שנקרא עיצוב ואדריכלות, ובפרט על כל תהליך הקבלה למוסדות הלימוד. כיום לאחר שסיימתי את המכינה אני יכול להגיד כמעט בביטחון מלא שאם הייתי ניגש לאחד המבחנים, אני חושב שלא הייתי יודע להתמודד עם מה שהם מבקשים. כיום כשאני אגש למבחנים אני בטוח שהכיוון שלי יהיה הרבה יותר חד וממוקד והסיכויים שלי יעלו באופן משמעותי. המכינה עצמה בנויה בצורה מאוד נכונה. כל שיעור מרגישים שמתקדמים, נוגעים בעוד נושא חשוב ויוצרים עבודות מעניינות. המבנה הקטן של הכיתה תורם מאוד וכל אחד זוכה ליחס אישי, שבעייני תורם רבות להצלחה שלכם בקורס.

לסיכום, אל תחשבו פעמיים, הגעתם למקום הנכון

דניאל

    רוצים עוד מידע?

    מלאו את פרטי הטופס ונחזור אליכם בהקדם

    הנני מאשר לארכיג'וב סטודיו וארכיג'וב עסקים בע'מ לפנות אלי לצורך מתן מידע אודות הקורסים, מסלולי הלימוד, כולל שליחת חומר פרסומי בדואר אלקטרוני

    שיעור רישום שיעור רישום
    ארוע ארכיג'וב - ערב הרצאות ארוע ארכיג'וב - ערב הרצאות
    Archijob - כתת מחשבים Archijob - כתת מחשבים
    מרכז ארכיג'וב מרכז ארכיג'וב